Direktlänk till inlägg 5 maj 2016
Jag älskar saffransbullar, men vill gärna att saker ska gå snabbt, så jag knåpade ihop ett helt knådfritt recept.
100 gram olja
50 gram jäst
3 dl vatten
2 paket saffran
1 dl strösocker
3 krm salt
7 dl mjöl
1 näve pärlsocker
Värm vatten till fingervarmt, smula jästen i en bunke och tillsätt lite vatten åt gången tills jästen löst sig. Blanda i övriga ingredienser, degen är väldigt klibbig. Vill man så går det att ha i russin också.
Klicka ut 16 klickar på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar, pensla eventuellt med ägg, strö över pärlsocker (eller så kan du glasera dom efter bakning istället). Man kan också fylla bullarna om man vill genom att trycka ner en grop i mitten med en mjölad tumme och peta ner saker som riven mandelmassa eller varför inte lite äppelmos. Låt jäsa i 30-40 minuter. Baka i 250 grader i cirka 8 minuter.
Det är 2016, ännu i några dagar i alla fall. Trots detta så blir jag ibland eller faktiskt ganska ofta, chockad över kunskapsbristen hos vår befolkning. Ämnet jag kommer skriva om är miljö, folks missförstånd och hur personers ideologier färgar av...
Kan man ha det? I dagens samhälle lever folk långt över sina tillgångar, de är intecknade upp över öronen så fort de köper sin första bostad, denna bostad fyller de sedan med allsköns "viktiga" saker som snabbt förlorar sitt värde. På semestern flyge...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|